
Druhy čokolád
Zoznámte sa s kvalitnou čokoládou, ktorej je venovaná maximálna pozornosť už od samého začiatku výroby. Od výberu kvalitných kakaových bôbov, cez výber prídavných ingrediencií, až po samotné spracovanie. Našim cieľom sú skutoční milovníci čokolády, ktorí dbajú na vysokú úroveň v marketingovej komunikácii. Čokoláda je univerzálnym darčekom, ktorý poteší každého bez rozdielu. Vyberte si z našej ponuky a darujte radosť ukrytú v čokoláde.
• Porcelana 70% kakao
Čokoláda vyrobená z jedných z najvzácnejších a najdrahších kakaových bôbov. Porcelana sa pestuje vo Venezuele a jej pôvod siaha až do pred-kolumbijskej éry. Názov čokolády je odvodený od slova porcelán, práve pre veľmi svetlé kakaové bôby, z ktorých je čokoláda vyrábaná. Porcelana je charakteristická miernou maslovo-orieškovou chuťou a jemnými náznakmi karamelu a lesného ovocia.
• Dominicana 70% kakao
Dominicana je vyrobená zo špeciálneho typu kakaových bôbov - Hispaniola (ktoré predstavujú iba 4% výroby v Dominikánskej republike). Dominicana je výnimočná a silná a rozhodne vytŕča spomedzi ostatných radov čokolád. Dominicana je určená skôr pre milovníkov silnej, horkej čokolády s príchuťou sušených sliviek, tabakovej arómy a s decentným, osviežujúcim citrusovým náznakom.
• Ghana 100% kakao
Unikátna tabuľka vyrobená čisto len z kakaových bôbov. Bôby z Ghany majú tú najdelikátnejšiu chuť a vďaka nim je možné vyrobiť čokoládu bez akýchkoľvek ďalších prísad. Chuť je silná, cítiť arómu kakaových bôbov s príchuťou dreva, karamelu a orechov.
• Ecuador 70% kakao
Čokoláda z kakaových bôbov z Ekvádoru prekvapí svojou arómou jasmínu a kvetov, s korenistými náznakmi.
• Ecuador 80% kakao + xylitol
Táto čokoláda bola navrhnutá pre tých, ktorí sa snažia vo svojom živote eliminovať cukor, ale pritom si chcú stále užívať chuť pravej čokolády. Kakaové bôby z Ekvádoru majú výraznú jasmínovo-korenistú arómu, a xylitol, ktorý perfektne nahrádza cukor, má antibakteriálne a odkysľujúce vlastnosti.
• Colombia 70% kakao
Čokoláda s výraznou chuťou. Na začiatku je cítiť hrozienka a ovocie s intenzívnou chuťou čokolády a na konci je chuť jemne tabaková.
• Peru 70% kakao
Horká čokoláda vyrobená z kakových bôbov z Peru. Je aromatická a osviežujúca. Príchuť je kvetinovo-ovocná s prevahou sladkokyslej višne.
• House Blend horká 70% kakao
Čokoláda vytvorená mixom z rôznych kakaových bôbov, v ktorých je prevaha bôbov z Kolumbie. Čokoláda je expresívna, aromatická, ale zároveň s jemnou chuťou.
• Ghana 70% kakao
Hodvábna a delikátna čokoládová príchuť kakaových bôbov z krajiny Ghana. Ide o kombináciu jemnosti a horkosti s delikátnou chuťou hrozienok, nugátu, karamelu a pražených orieškov. Čokoláda vyniká v celosvetovej konkurencii a bola niekoľko krát ocenená. Georg Bernardini sa o nej vyjadril ako o pravdepodobne najlepšej Ghane na trhu.
• House Blend mliečna 44% kakao
Mliečna čokoláda, ktorá má pravdepodobne najväčší obsah kakaa na trhu. Je vyrobená z mixu kakaových bôbov z rôznych častí sveta. Napriek pridanému mlieku, tvorí čokoládu až 44 % rozdrtených kakaových bôbov. Táto čokoláda je určená pre všetkých, ktorí chcú začať spoznávať pravú čokoládu - vyrobenú priamo z kakaových bôbov, do čokoládovej tabuľky.
• Venezuela
Venezuela je spojením Criollo a Trinitario, pôvodne z oblasti Sur Del Lago. V čokoláde môžete cítiť náznaky vlašského orecha, višne, arónie a čiernej ríbezle.
• Gingerbread 44% kakao
Nová HOUSE BLEND mliečna čokoláda so 44 % obsahom kakaa a s extra dávkou škorice, zázvoru, pomarančovej kôry, badiánu, klinčeka, muškátového oriešku a nového korenia. Do jednej tabuľky čokolády sa podarilo skombinovať mliečnu čokoládu s vysokým obsahom kakaa a koreniny, ktoré pripomínajú Vianoce...a domáci zázvorový chlebík - Gingerbread.
Single Origin
Vyrobené z bôbov pochádzajúcich z jednej oblasti
Hand Made
Vlastná výroba od kakaových bôbov až po tabuľku čokolády
Gluten Free
Bez obsahu gluténu
Sugar Free
Bez pridaného cukru
Vegan
Vhodné pre vegánov